امروز : 26 تیر 1403
بیمارستان متینی
دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی کاشان
  • 1392/02/03 - 09:24
  • 51
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
  • /ZV2h

بهار و آلرژی‌های چشمی

برای اکثر مردم، بهار فصلی زیبا و دلپذیر است. اما اگر هر بار که این فصل فرا می‌رسد، دچار خارش و اشک ریزش شوید و مرتباً دیگران از شما بپرسند که: "چرا چشم‌تان قرمز شده است؟" احتمالاً دیگر بهار برایتان چندان خوشایند نخواهد بود....




برای اکثر مردم، بهار فصلی زیبا و دلپذیر است. اما اگر هر بار که این فصل فرا می‌رسد، دچار خارش و اشک ریزش شوید و مرتباً دیگران از شما بپرسند که: "چرا چشم‌تان قرمز شده است؟" احتمالاً دیگر بهار برایتان چندان خوشایند نخواهد بود.



آلرژی‌های چشمی یکی از شایع‌ترین علت‌های مراجعه‌ی افراد به چشم پزشک است. به طور متوسط از هر 10 تا 15 نفر، یک نفر در طول عمر خود دچار علائم حساسیت‌های چشمی می‌شود. علائم آلرژی چشمی در افراد مختلف، متفاوت است و طیف وسیعی از علائم را در برمی‌گیرد که از سوزش و خارش خفیف تا علائم شدید و آزار دهنده و گاه خطرناک را شامل می‌شود.



به علاوه، حساسیت‌های چشمی اغلب با سایر علائم آلرژی مثل تب یونجه (آب ریزش بینی) و حساسیت‌های پوستی (مثل درماتیت آتوپیک) همراه است.



گرده گلها و گیاهان، مو و کرک و پر حیوانات، داروها و لوازم آرایشی نقش اساسی در ایجاد آلرژی چشمی دارند.



البته گاهی اوقات هم تحریک چشم ناشی از مواد محرک (مثل دود سیگار یا گرد و غبار) علائمی ایجاد می‌کند که با آلرژی چشمی اشتباه می‌شود.



آلرژی چشمی چگونه درمان می شود؟



پرهیز از عامل حساسیت‌زا: در مواردی که بتوان ماده مسؤول ایجاد آلرژی را شناسایی کرد، بهترین و مؤثرترین درمان پرهیز از تماس با این ماده است.



پاکسازی و بهبود محیط زندگی: تمیز نگه‌داشتن خانه به منظور به حداقل رساندن گرد و غبار، پرهیز از نگهداری حیوانات خانگی، حفظ رطوبت مناسب در هوا و خنک کردن هوای منزل و استفاده از صافی‌های جذب‌کننده غبار می‌تواند به کنترل علایم آلرژی کمک کند.



پرهیز از خاراندن چشم‌ها



استفاده از کمپرس سرد: کمپرس سرد باعث کم‌شدن تحریک چشم‌ها و احساس خارش می‌شود و معمولاً اثر تسکین دهنده دارد.



استفاده از داروهای مناسب



آلرژی درمانی: در موارد خاص ممکن است بتوان با روش‌هایی مثل تلقیح ماده آلرژی‌زا و افزایش تدریجی مقدار آن، واکنش دستگاه ایمنی بدن به یک ماده خاص را تغییر داد و مانع بروز علایم آلرژی در فرد مبتلا گردید. البته این روش پرهزینه و وقت‌گیر است و در بسیاری موارد امکان‌پذیر نمی‌باشد.




  • گروه خبری : اخبار بیمارستان
  • کد خبر : 36704
کلمات کلیدی
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم