امروز : 03 دی 1403
بیمارستان متینی
دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی کاشان
  • 1393/02/17 - 12:07
  • 98
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه
  • /Zn3h

طرح تحول نظام سلامت تنها اقلام مجوز دار وزارت بهداشت را پوشش می‌دهد

معاون وزیر و رییس سازمان غذا و داروی وزارت بهداشت گفت: از پزشکان درخواست داریم فقط اقلامی که در فهرست مجوزدار وزارت بهداشت موجود است را تجویز کنند، چون مصرف کالایی که در فهرست وزارت بهداشت نیست، تایید نشده است....




معاون وزیر و رییس سازمان غذا و داروی وزارت بهداشت گفت: از پزشکان درخواست داریم فقط اقلامی که در فهرست مجوزدار وزارت بهداشت موجود است را تجویز کنند، چون مصرف کالایی که در فهرست وزارت بهداشت نیست، تایید نشده است.



به گزارش وب دا، دکتر رسول دیناروند، در حاشیه بازدید مسئولان وزارت بهداشت از روند اجرایی شدن طرح ساماندهی نظام سلامت در بیمارستان امام خمینی (ره) گفت: در راستای اجرای این طرح، بیمارستان و داروخانه داخل آن موظفند تمام تجهیزات و داروهای مورد نیاز بیماران را تهیه کنند.



وی با اشاره به این که در این صورت دیگر بیمار یا همراهانش جهت تهیه این اقلام به خارج از بیمارستان هدایت نخواهند شد، افزود: از پزشکان درخواست داریم فقط اقلامی که در فهرست مجوزدار بهداشت موجود است را تجویز کنند چون مصرف کالایی که در فهرست وزارت بهداشت نیست، تایید نشده است.



دکتر دیناروند با بیان این که کمبودهای ما بسیار انگشت شمارند و دارو در صورت رعایت فهرست مجوز دار وزارت بهداشت، دچار کمبود نخواهد شد، خاطرنشان کرد: در این طرح کمیته دارو و تجهیزات پزشکی در سطح بیمارستان امام تشکیل شده که فهرست فارماکوپه داروهای بیمارستان را تعیین کنند تا خارج از این فهرست دارو تجویز نشود. در مورد خیلی از داروهای کمیاب نیز داروهای مشابه تجویز خواهد شد.



دکتر دیناروند ادامه داد: داروهای بیماران سرپایی شامل پرداخت های 10 درصدی و 5 درصدی نمی شود و فقط بیماران بستری تحت پوشش طرح ساماندهی نظام سلامت هستند.



به گفته وی دولت بخشی از اعتبار مورد نیاز این طرح را پیش از شروع آن ابلاغ کرد و اعتبار را در اختیار دانشگاه ها قرار داد به طوری که از روز 15 اردیبهشت این اعتبارات آزاد شدند تا بتوان خدمات تحت پوشش طرح ساماندهی نظام سلامت را به بهترین نحو ارائه داد.



 تشکیل کمیته های نظارتی جهت بررسی هزینه های القایی



رییس سازمان غذا و داروی وزارت بهداشت با بیان این که یکی از نگرانی های ما بحث افزایش هزینه های القایی توسط کادر درمانی است، خاطرنشان کرد: البته راه های کنترل این وضعیت پیش بینی شده و کمیته هایی جهت نظارت و کنترل هزینه های سنگین در بیمارستان ها تشکیل خواهد شد. برخی از اعمال جراحی نیز بدون تصویب این کمیته ها قابل انجام نیست.



به عقیده دکتر دیناروند در گذشته انتظار این بوده که مردم در بیمارستان های دولتی بیش از ده درصد پرداخت نکنند ولی چون به مرور زمان تعرفه های بیمارستانی نتوانست هزینه ها را جبران کند و پوشش بیمه کامل نبود، برای این که خدمات متوقف نشود، هزینه آنها از بیمار گرفته می شد. به گونه ای که تا قبل از شروع طرح ساماندهی نظام سلامت، مردم به طور میانگین به جای ده درصد، 40 درصد از هزینه ها را پرداخت می کردند.



 تعیین سقف هزینه جراحی های غیرضروری توسط دولت



دکتر دیناروند گفت: در حال حاضر موظفیم در بیمارستان ها، مکانیسم های کنترلی را ارائه دهیم تا تجویزهای غیر منطقی صورت نگیرد و اعمال جراحی غیر ضروری انجام نشود.



وی ادامه داد: هزینه های خدمات حتی هزینه های جراحی گران قیمت شناخته شده است و در صورت ضرورت و به خطر افتادن جان بیمار، تمام این اعمال انجام شده و بیمار تنها ده درصد از هزینه ها را پرداخت خواهد کرد. در مورد اعمال جراحی غیر ضروری نیز دولت سقف تعریف کرده است.



 افزایش 66 درصدی سرانه دریافتی بیمه ها



وی در پایان گفت: دولت بیمه ها را در خصوص اجرایی شدن طرح ساماندهی نظام سلامت تقویت کرده و اعتباراتی را به بیمه سلامت ایرانیان اختصاص داده است. بیمه تامین اجتماعی نیز قول همکاری داده و امیدواریم در زمینه تسویه حساب بیماران دیگر مشکلات گذشته را با بیمه ها نداشته باشیم. چون سرانه دریافتی بیمه ها در قانون بودجه بهتر شده و امسال افزایش 66 درصدی داشته است.





منبع خبر: وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی




  • گروه خبری : اخبار بیمارستان
  • کد خبر : 36730
کلمات کلیدی
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم