امروز : 02 دی 1403
بیمارستان متینی
دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی کاشان
  • 1402/07/08 - 08:01
  • 143
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
  • /ZCHA

از دست دادن شنوایی مساوی با ازدست دادن ارتباط فرد با انسانها

دکتر امیر حسین احسنی بمناسبت هشتم مهرماه روز جهانی ناشنوایان، اظهار کرد: افرادی که بینایی خود را از دست می دهند ارتباط خود را با محیط اطراف از دست می دهند ولی افرادی که شنوایی خود را از دست می دهند ارتباط خود با انسانها را از دست می دهند.

به گزارش روابط عمومی بیمارستان، دکتر امیر حسین احسنی بمناسبت هشتم مهرماه روز جهانی ناشنوایان، اظهار کرد: افرادی که بینایی خود را از دست می دهند ارتباط خود را با محیط اطراف از دست می دهند ولی افرادی که شنوایی خود را از دست می دهند ارتباط خود با انسانها را از دست می دهند. 
 
وی افزود: بسیاری از کودکان در بدو تولد در صورت کاهش شنوایی یا عدم شنوایی اگر درمان نشوند ممکن است  اختلال گفتار  و عملکرد و تغییر مسیر زندگی پیدا کنند. 
 
سرپرست بیمارستان متینی گفت: اختلال شنوایی در سنین بالا نیز می تواند باعث گوشه گیری، آلزایمر و افسردگی شده و بدنبال  آن اختلال عملکردی  فرد را بدنبال خواهد داشت.  
 
دکتر امیر حسین احسنی افزود: کاهش شنوایی ممکن است مادرزادی باشد و یا اکتسابی در طول عمر فرد اتفاق بیفتد. 
وی گفت:کاهش شنوایی مادر زادی ممکن است به صورت ژنتیکی باشد که در این صورت ممکن است یکی از والدین ژن  مبتلا به کاهش شنوایی را دارا باشد.
وی تصریح کرد: کاهش شنوایی مادر زادی حتی می تواند منشاء غیر ژنتیکی داشته باشد که در اثر تماس مادر با بعضی مواد سمی مثل داروها یا عفونتها در دوران بارداری اتفاق بیفتد .
وی خاطرنشان کرد: ابتلاء مادر به عفونتهای مانند سرخک یا آبله مرغان در دوران بارداری یا خود کودک می تواند باعث آسیب شنوایی گردد. 
سرپرست بیمارستان متینی  افزود: حدود ۳۰ درصد کودکان کم شنوا یا ناشنوا، مبتلا به کم شنوایی ژنتیکی هستند.
دکتر امیر حسین احسنی، علاوه بر موارد فوق، علل دیگری شامل  تولید موم‌ گوش‌ به‌ مقدار زیاد، اختلالات‌ رگ‌های‌ خونی‌ ( از جمله بالا بودن‌ فشارخون‌) ، صدمه‌ به‌ سر، ابتلا به تومور ، لخته‌های‌ خونی‌ که‌ به‌ رگ‌های‌ کوچک‌ تغذیه‌کننده‌ عصب‌ شنوایی‌ می‌روند را از دیگر علل و عوامل بروز ناشنوایی عنوان کرد.
وی اضافه کرد: ابتلا به بیماری هایی مثل مولتیپل‌ اسکلروز (ام‌. اس‌)، سیفلیس‌، اختلالات‌ انعقاد خون‌، عفونت‌ ویروسی‌ مثل‌ اوریون‌ نیز می تواند عاملی برای ناشنوایی گردد.
متخصص گوش، حلق و بینی و عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی کاشان گفت: قرار گرفتن‌ طولانی‌ مدت‌ و مداوم افراد در معرض‌ صداهای‌ ۸۵ دسی‌بل‌ یا قوی‌تر  نیز یکی از عوامل مهم  ابتلا به کم شنوایی می باشد ، بنابراین افرادی که در محیط کاری خود به طور مداوم در معرض صداهای بلند قرار دارند لازم است بهداشت حرفه ای را رعایت نموده و حتما از وسایل ایمنی جهت جلوگیری از آسیب های شنوایی استفاده کنند.
وی تصریح کرد: اکثر افراد بالای‌ ۶۵ سال‌ در شنیدن‌ صداهای‌ زیر (با فرکانس‌ بالا) مشکل‌ دارند بنابراین بالا رفتن‌ سن‌ نیز می تواند یکی  از علل بروز کم شنوایی باشد.
  • گروه خبری : آموزشی
  • کد خبر : 106170
زینب گراوند
خبرنگار

زینب گراوند

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید